Ervaringsdeskundige Tinten Welzijnsgroep 16-05-2024

 1. Vacatures Westerwolde
 2. Ervaringsdeskundige Tinten Welzijnsgroep 16-05-2024

Werken in Westerwolde

 

Introductie vacature 

vacatures

Ervaringsdeskundige

Reageren t/m:

29-05-2024

Aantal uren:

24 uren per week

Organisatie:

Welstad

Locatie:

Stadskanaal Logo Welstad

Ben je geïnteresseerd in deze functie ?

Welstad is per direct op zoek naar een ervaringsdeskundige. Als ervaringsdeskundige zet je jouw levenservaring beroepsmatig in om de zelfredzaamheid en participatie van inwoners te bevorderen en stimuleren. Het is jouw kracht om makkelijk in gesprek te komen met kwetsbare inwoners, omdat jij begrijpt waar de ander tegenaan loopt. Je vervult een brugfunctie tussen de professionals en de doelgroep. Je bent onderdeel van ons team en bent ondersteunend aan de Buurtwerkers/Buurmaatschappelijk werkers of andere collega's in het gebiedsteam.

Wat ga je doen?
Je richt je op inwoners met vraagstukken op verschillende gebieden. De nadruk in deze functie ligt op verslaving, ASS/Autisme, HSP, suïcidale gedachten en/ of mentaal welbevinden. Zo draai je bijvoorbeeld mee in de Voorzorggroep. In deze groep komen mensen samen die op de wachtlijst van de GGZ staan. Op een laagdrempelige manier ondersteun jij, tijdens de wekelijkse groepsbijeenkomsten, deelnemers bij het (her)vinden van de eigen kracht en het vermogen de juiste keuzes te maken. Je onderhoudt actief contact met inwoners en inwonersgroepen door aanwezig te zijn in de buurt. Je bezoekt inwoners zoveel mogelijk in hun eigen sociale omgeving en gaat op huisbezoek. Tijdens het huisbezoek breng je de algemene leefsituatie van de inwoner in kaart en inventariseer je de wensen, behoeften, problemen en de ondersteuningsvraag. Zo stimuleert en ondersteun je inwoners bij het onderhouden en/of uitbreiden van hun sociale netwerk. Ook bied je groepsgerichte activiteiten aan en geef je voorlichting over de activiteiten en mogelijkheden in het gebied.

Je kijkt positief kritisch naar de geboden ondersteuning en bespreekt deze binnen het gebiedsteam. Je geeft waar nodig advies. Tevens vervul je een bemiddelende rol tussen inwoners en hulp- en dienstverleners en andere professionals. Bij complexe vraagstukken verwijs je de inwoner door.

Wie ben jij?
Als persoon ben je zichtbaar en toegankelijk en breng je gemakkelijk verbindingen tot stand. Met jouw levenservaring kies je er bewust voor de ander bij te staan in diens herstelproces en weet je goed het evenwicht te bewaren in betrokkenheid (afstand tot eigen problematiek). Je bent in staat om naast iemand staan en goed te luisteren, zonder het probleem op te willen lossen. Je stelt de ander centraal, vervult een voorbeeldfunctie en weet hoe belangrijk het is om te praten over emoties en trauma's en hulp te vragen. Je kunt spiegelen en staat stevig in jouw schoenen. Je durft dan ook tegengas te geven.
Daarnaast heb je een klantgerichte en dienstverlenende instelling die van belang zijn voor het onderhouden van in- en externe contacten met netwerkpartners en het adviseren van de doelgroep.

Wat neem je mee?

 • Een relevante afgeronde Mbo-opleiding niveau 3 met certificaat 'Ervaringsdeskundigheid' of aanvullend in opleiding richting 'Ervaringsdeskundige'.
 • (Indirect) ervaring en affiniteit één of meer van de volgende gebieden: verslaving game verslaving, seksverslaving, middelengebruik, ASS/Autisme, HSP, suïcidale gedachten en/of mentaal welbevinden
 • Werkervaring als ervaringsdeskundige is een pré
 • Kennis van herstel ondersteunende zorg
 • Het vermogen de eigen ervaringen behulpzaam in te zetten tijdens de ondersteuning aan en in gesprekken met inwoners
 • Voldoende tact, invoelend vermogen, geduld en creativiteit om inwoners te stimuleren en te activeren tot stappen en/of activiteiten
 • Een geldig rijbewijs en eigen vervoer

Je wordt onderdeel van Tintengroep. Een ondernemende organisatie die jou de kans biedt om jezelf te blijven ontwikkelen! Tinten Training en Advies biedt onze collega's een afwisselend aanbod aan trainingen en cursussen. Daarnaast betekent werken binnen de Tintengroep, toegang krijgen tot interne doorstroommogelijkheden bij onze verschillende organisaties. Verder bieden wij jou:

 • Een arbeidsovereenkomst tot en met 31 december 2024, met een mogelijkheid tot verlenging
 • Salariëring en rechtspositie conform CAO sociaal werk in salarisschaal 5, dat is maximaal €3.415 bij een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget van circa 18% conform CAO Sociaal Werk; voor een gezonde balans tussen werk en privé, bepaal jij zelf hoe je jouw IKB inzet. Als salaris, als verlof of als een combinatie van beide
 • Een loopbaanbudget, conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding, met fiscale uitruilmogelijkheid

Wij hebben oog voor elkaar. Dat is ook waarom Tintengroep is erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever vanuit Werk en Mantelzorg.

De procedure
Geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende functie bij Welstad? Reageren kan tot en met 29 mei 2024. Voor vragen kun je bellen met , op .

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Welstad

Welstad is de sociaal werkorganisatie in de gemeente Stadskanaal. De kracht van wat we doen zit hem in ons gezamenlijk vermogen om positief bij te dragen in het alledaagse leven van inwoners, gemeenschappen en de samenleving als geheel. Door daar waar nodig mensen te ondersteunen, hebben we impact op de gehele maatschappij. Als mensen het even niet volledig zelf redden dan helpen we hun zelf oplossingen te vinden op een manier die bij hen past. Zo stimuleren we hen om zelfstandig te beslissen, te handelen en voor zichzelf op te komen. Onze kracht zit hem in het gewone en dat maakt ons eigenlijk best bijzonder.
Op het gebied van samenlevingsopbouw, sport en cultuur, jeugd en jongerenwerk, opvoedondersteuning, maatschappelijk werk en onafhankelijke cliëntondersteuning bieden wij zowel collectieve als individuele ondersteuning. Denk aan ondersteuning bij financiële vraagstukken, weerbaarheid, bewonersinitiatieven, voorlichting en preventie. Samen met vrijwilligers organiseren we, informele ondersteuning aan mantelzorgers, jongeren en senioren. De vrijwilligersvacaturebank VIP! is een belangrijke dienst om vraag en aanbod met elkaar te matchen. In de dagelijkse uitvoering van het sportakkoord en het preventieakkoord hebben wij een belangrijke taak. Hierbij coördineren wij de ambities en werken wij samen met partners, zoals het onderwijs en sportverenigingen.
Welstad is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt en in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.

De Tintengroep is sterk in sociaal werk. Wij helpen inwoners in Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Overijssel om in een kwetsbare periode in hun leven op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Onze ondersteuning is vaak kosteloos, op maat en altijd dichtbij.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA Gieten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelOpbouwwerker
Indicatie salaris (min – max]3415 – 3415
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)24 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieStadskanaal, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/ervaringsdeskundige/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwesterwolde.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Westerwolde en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.