GZ-Psycholoog Dienst Justitiële Inrichtingen 03-06-2024

 1. Vacatures Westerwolde
 2. GZ-Psycholoog Dienst Justitiële Inrichtingen 03-06-2024

Werken in Westerwolde

 

Introductie vacature 

DJI organisatie

Maak kennis

Als GZ-psycholoog werk je met een heel team aan deze uitdagende taak. In Ter Apel bied je deze zorg aan mensen die na hun detentie terug moeten naar hun thuisland. Samen met je collega's maak je het verschil in deze unieke omgeving vol boeiende dossiers, dynamiek en collegialiteit.

Standplaats: Ter Apel Aantal uur: 18 - 36 Maandsalaris: € 4.214 - € 6.227 Vakgebied: Zorg, welzijn & behandeling Opleiding: Master/doctoraal Reageren voor: 01-07-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Als GZ-psycholoog werk je met een heel team aan deze uitdagende taak. In Ter Apel bied je deze zorg aan mensen die na hun detentie terug moeten naar hun thuisland. Samen met je collega's maak je het verschil in deze unieke omgeving vol boeiende dossiers, dynamiek en collegialiteit.

Standplaats: Ter Apel Aantal uur: 18 - 36 Maandsalaris: € 4.214 - € 6.227 Vakgebied: Zorg, welzijn & behandeling Opleiding: Master/doctoraal Reageren voor: 01-07-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


 • Doelgroep met complexe problematiek in detentie.
 • Intake en diagnostiek bij ingeslotenen die door de eerste lijn, medische dienst of afdelingshoofd/directie worden aangemeld.
 • Indicaties voor daaropvolgende actie, zoals (kortdurende) behandeling door jezelf, multidisciplinaire inzet, of verwijzing naar ambulante of klinische geestelijke gezondheidszorg.
 • Bijdrage aan een voortdurende verbetering van het behandelend detentieklimaat, het zorgbeleid en de processen.

Jij zorgt ervoor dat het psychisch-medische zorgsysteem van de penitentiaire inrichting (PI) Ter Apel goed werkt. Je geeft inhoud en richting aan geestelijk gezondheidszorg op maat voor onze gedetineerden. Mensen die soms al problemen hadden voordat ze een strafbaar feit pleegden. Denk aan verslaving, persoonlijkheidsstoornissen of psychoses.
In deze rol ben je regiebehandelaar voor de groep op jouw unit(s). Als dossierverantwoordelijke werk je nauw samen met de andere behandelaren. Er staan veel gesprekken met gedetineerden in je agenda, maar je dag kan heel anders lopen dan gepland. Of bij een beoordeling van een gedetineerde in isolatie. Je kijkt ook waar risico's liggen als er een nieuwe gedetineerde binnenkomt en welke maatregelen daarbij genomen moeten worden. In je veelzijdige takenpakket vind je onder andere:

 • stellen van diagnoses, gedragsdeskundige beoordelingen en indicaties.
 • beoordelen (op maat) van mogelijk suïcide-risico en nemen van maatregelen.
 • maken van het behandelbeleid en -plan voor elk individu.
 • adviseren van de lijnorganisatie en het managementteam (MT) over psychomedische aspecten.

Het psychomedisch overleg is een belangrijk onderdeel van je werk. Je zit dit overleg voor of neemt eraan deel en je zorgt dat er een gezamenlijk besluit komt. Ook stem je werkzaamheden en afspraken af. En je bevordert de communicatie tussen het psychomedisch overleg en overige betrokkenen. Door adviezen, instructies en aanbevelingen draag je bij aan de deskundigheidsbevordering van je collega's
Er zit meer achter werken bij DJI als GZ-psycholoog "We helpen mensen van zoveel verschillende achtergronden, culturen en religies binnen Ter Apel. Voor psychologen een unieke plek, met veelzijdig werk en een bijzondere doelgroep."

De heer , 08807-42100

Katinka van Vastenhoven, senior recruiter

Jij legt makkelijk contact en bent toegankelijk voor iedereen, van gedetineerde tot afdelingshoofd of verpleging. Je bent empathisch en kiest op juiste moment voor nabijheid of juist voor afstand. Bovendien kun je het managementteam vol overtuiging meenemen in je adviezen en denk je daarbij vanuit een breder perspectief.

 • een wo-diploma en een BIG-registratie als GZ-psycholoog.
 • gespecialiseerde kennis van de klinische en forensische psychologie, verslavingsproblematiek, gedrags- en milieutherapie.
 • de communicatieve vaardigheden om je bevindingen en conclusies helder te rapporteren.
 • het vermogen om professionele inzichten en begrippen te vertalen naar adviezen die praktisch bruikbaar zijn binnen een penitentiaire context.

 • Je legt makkelijk contact, bent flexibel en hebt relativeringsvermogen.
 • Je kunt beleid ontwikkelen met betrekking tot de bejegening van gedetineerden/ISD'ers.
 • Je bent in staat om een professionele functie-uitoefening te coördineren.
 • Je blijft up-to-date in je vakgebied en hebt behoefte je verder te blijven ontwikkelen.

 • Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

 • Salarisniveau - min. Schaal 12 - max. Schaal 12
 • Maandsalaris - min. €4.214,00 - max. €6.227,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)

Je krijgt zo'n tweehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor ruim zestig nationaliteiten en honderd culturen. Meer nog dan op andere locaties beweegt de dynamiek van de sfeer 'binnen' mee met wat er 'buiten' gebeurt, zoals onveilige situaties in de landen van herkomst. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Ter Apel biedt plek voor 456 gedetineerden. Ze blijven in Ter Apel tot hun straf erop zit en ze teruggaan naar hun land van herkomst. Tijdens de detentie bereiden we ze voor op die terugkeer. Ook al zien we deze mensen daarna niet meer terug in de Nederlandse maatschappij, we werken met onze teams hard aan het bieden van een veilige omgeving. En aan het geven van de juiste zorg op maat.
Team medische dienst is een multidisciplinair team van onder andere GZ-psychologen, basispsychologen, psychiaters, huisartsen, verpleegkundigen en andere medische disciplines. Ruim voordat gedetineerden een traject in de psychische zorg krijgen, hebben collega's de signalen al opgepikt en hun zorgen geuit. Daarom zijn we als team goed op elkaar ingespeeld en hebben we aandacht voor elkaar. We begrijpen dat je als GZ-psycholoog een zelfstandige functie hebt, waarbinnen jij lastige beslissingen neemt.

PI Ter Apel biedt plaats aan 456 gedetineerden

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 320 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Ter Apel bestaat voor 25% uit vrouwen en 75% uit mannen.

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen.

Tijdens het sollicitatietraject willen we je graag beter leren kennen en kun je ook kennismaken met ons.

Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan.

Dit zorgt er voor dat je bij DJI of bij eventuele andere rijksonderdelen makkelijk kan solliciteren.

Daarnaast houden we je telefonisch of per mail op de hoogte van de vervolgstappen van het selectietraject.

Wanneer de vacaturehouder of manager je cv en motivatiebrief positief heeft beoordeeld krijg je een uitnodiging voor een eerste gesprek. Bereid je goed voor door je in te lezen over de functie en de locatie waar je solliciteert. Natuurlijk is dit ook het uitgelezen moment voor jou om te kijken of DJI ook bij je past!

Voor sommige functies wordt een (online) assessment afgenomen. Dit assessment wordt meestal tussen het eerste en tweede gesprek afgenomen. De selectiepsycholoog plant, het liefst zo snel mogelijk, met jou het assessment in. Het assessment bestaat meestal uit een rollenspel en een capaciteitentest.

Bij een tweede sollicitatiegesprek draait het erom dat de organisatie en jij erachter komen of jullie de juiste match zijn. Het tweede gesprek is dan ook meestal met een aantal collega’s met wie je zou gaan samenwerken. Dus ook nu is het belangrijk een goede eerste indruk achter te laten zodat je ook deze gesprekspartner voor je kunt winnen.

Bij DJI kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. Naast een mooi salaris bieden wij een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB maak je keuzes die passen bij je eigen wensen, afgestemd op je persoonlijke levensfase en doelen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Na het arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een e-mail van Dienst Justis met het verzoek om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) aan te vragen. Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl of hier (voor jongeren) justis.nl/jongeren .

"Ik regel dat mensen passende zorg krijgen, dat vind ik heel waardevol"

Margot is GZ-psycholoog en pro-justitiarapporteur bij het NIFP


Maak kennis met DJI

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGz-psycholoog
Indicatie salaris (min – max]4214 – 6227
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieTer Apel, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijdji.nl/vacature/zorg-welzijn--behandeling/gz-psycholoog-47365

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwesterwolde.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Westerwolde en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.