Jongerenwerker Tinten Welzijnsgroep 08-05-2024

 1. Vacatures Westerwolde
 2. Jongerenwerker Tinten Welzijnsgroep 08-05-2024

Werken in Westerwolde

 

Introductie vacature 

vacatures

Jongerenwerker

Reageren t/m:

19-05-2024

Aantal uren:

32 uren per week

Organisatie:

Welstad

Locatie:

Stadskanaal Logo Welstad

Ben je geïnteresseerd in deze functie ?

Welstad is per direct op zoek naar een Jongerenwerker. Als jongerenwerker maak je onderdeel uit van een wijkteam. Wij geloven in de kracht en talenten van jongeren en weten dat jongeren soms uitgenodigd en uitgedaagd kunnen worden om stappen te zetten en zich te ontwikkelen. Jouw doel als jongerenwerker is om in contact te komen met deze jongeren in het werkgebied.

Wat ga je doen?

Je bent daar waar jongeren zijn. Op straat, bij (sport)verenigingen, op school of in het jongerencentrum. Je werkt preventief en denkt in kansen. Je voert gesprekken en bouwt zo een relatie op. Je sluit aan bij de beleefwereld van jongeren. Je luistert wat er speelt en wat ze bezighoudt en kijkt samen naar activiteiten die jullie kunnen opzetten. Daarnaast speel je een rol in het voorkomen en aanpakken van problemen zoals: schooluitval, werkloosheid en overlast. Tevens bied je laagdrempelige ondersteuning aan jongeren in hun ontwikkeling naar volwassenheid. De momenten dat jij aan het werk bent zijn vooral in de namiddag, en avond. Tegelijkertijd bieden we veel flexibiliteit en heb je regie over je eigen agenda.

Wie ben jij?

Je bent zowel online als offline zichtbaar en toegankelijk en maakt gemakkelijk contact met jongeren. Je spreekt de taal van de jongeren, bent open-minded en betrouwbaar. Ook jongeren die moeilijk te bereiken zijn, weet jij te vinden en het gesprek mee aan te gaan. Je haalt plezier uit vindplaatsgericht werken en hebt een eropaf mentaliteit. Je hebt lef en communicatief ben je sterk, een moeilijk gesprek ga jij dan ook niet uit de weg. Je ziet vooral kansen en mogelijkheden en komt met creatieve oplossingen. Met jouw enthousiasme en gedrevenheid weet jij jongeren te activeren, coachen en stimuleren. Daarnaast ben je een sterke netwerker waarbij de nadruk ligt op samenwerken en het actief onderhouden van contacten met jongeren, collega's en netwerkpartners.

Wat neem je mee?

 • Een relevante afgeronde opleiding, minimaal op mbo-niveau 4, waarmee je ingeschreven kunt worden in het register voor sociaal werkers bij Registerplein
 • Ervaring als jongerenwerker is een pré
 • Bevlogenheid en enthousiasme
 • Inlevingsvermogen, een flinke dosis humor en creativiteit
 • Een proactieve en daadkrachtige werkhouding
 • Een resultaatgerichte en outreachende aanpak
 • Flexibiliteit, zelfstandigheid en reflecterend vermogen
 • Bereidheid om in de namiddag, avond en zo nu en dan het weekend te werken

Je wordt onderdeel van Tintengroep. Een ondernemende organisatie die jou de kans biedt om jezelf te blijven ontwikkelen! Tinten Training en Advies biedt onze collega's een afwisselend aanbod aan trainingen en cursussen. Daarnaast betekent werken binnen de Tintengroep, toegang krijgen tot interne doorstroommogelijkheden bij onze verschillende organisaties. Verder bieden wij jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met een mogelijkheid tot verlenging
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 6, dit is maximaal €3.815 bij een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget van circa 18% conform CAO Sociaal Werk; voor een gezonde balans tussen werk en privé, bepaal jij zelf hoe je jouw IKB inzet. Als salaris, als verlof of als een combinatie van beide
 • Een loopbaanbudget, conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding, met fiscale uitruilmogelijkheid

Wij hebben oog voor elkaar. Dat is ook waarom Tintengroep is erkend als mantelzorgvriendelijk werkgever vanuit Werk en Mantelzorg.

De procedure

Geïnteresseerd geraakt in deze functie bij Welstad? Reageren kan tot en met 19 mei 2024 t.a.v. Christiaan Bal.

Voor vragen kun je contact opnemen met , en vanaf maandag 13 mei met Christiaan Bal, .

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Welstad

Welstad is de sociaal werkorganisatie in de gemeente Stadskanaal. De kracht van wat we doen zit hem in ons gezamenlijk vermogen om positief bij te dragen in het alledaagse leven van inwoners, gemeenschappen en de samenleving als geheel. Door daar waar nodig mensen te ondersteunen, hebben we impact op de gehele maatschappij. Als mensen het even niet volledig zelf redden dan helpen we hun zelf oplossingen te vinden op een manier die bij hen past. Zo stimuleren we hen om zelfstandig te beslissen, te handelen en voor zichzelf op te komen. Onze kracht zit hem in het gewone en dat maakt ons eigenlijk best bijzonder.
Op het gebied van samenlevingsopbouw, sport en cultuur, jeugd en jongerenwerk, opvoedondersteuning, maatschappelijk werk en onafhankelijke cliëntondersteuning bieden wij zowel collectieve als individuele ondersteuning. Denk aan ondersteuning bij financiële vraagstukken, weerbaarheid, bewonersinitiatieven, voorlichting en preventie. Samen met vrijwilligers organiseren we, informele ondersteuning aan mantelzorgers, jongeren en senioren. De vrijwilligersvacaturebank VIP! is een belangrijke dienst om vraag en aanbod met elkaar te matchen. In de dagelijkse uitvoering van het sportakkoord en het preventieakkoord hebben wij een belangrijke taak. Hierbij coördineren wij de ambities en werken wij samen met partners, zoals het onderwijs en sportverenigingen.
Welstad is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt en in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.

De Tintengroep is sterk in sociaal werk. Wij helpen inwoners in Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Overijssel om in een kwetsbare periode in hun leven op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Onze ondersteuning is vaak kosteloos, op maat en altijd dichtbij.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA Gieten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJongerenwerker
Indicatie salaris (min – max]3815 – 3815
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieStadskanaal, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/jongerenwerker/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwesterwolde.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Westerwolde en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.