Verleende omgevingsvergunning uitgebreide procedure (Bouwen bouwwerk en inrichting of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (Milieu)): Zevenmeersveenweg 11, Sellingen Het uitbreiden van een bestaande geitenhouderij en wijzigen loods naar opfokstal.

Onlangs kwam de volgende bekendmaking binnen vanuit Westerwolde. Lees hieronder alle informatie die tot nu toe bekend is bij ons. 
  1. Bekendmakingen Westerwolde
  2. gmb-2022-308103
  • Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid
  • Waar: officielepublicaties 
  • Categorie: officielepublicaties/gmb/2022

 

Omschrijving:

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat een omgevingsvergunning is verleend.Bouwen bouwwerk en inrichting of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (Milieu)Zevenmeersveenweg 11, Sellingen, Het uitbreiden van een bestaande geitenhouderij en wijzigen loods naar opfokstal.Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerwolde maakt bekend dat zij daarnaast op 11 oktober 2021 een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het veranderen van een bestaande geitenhouderij aan de Zevenmeersveenweg 11 te Sellingen. De beoogde activiteit (het veranderen van een bestaande geitenhouderij) staat vermeld in bijlage D, categorie 14 van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Omdat de drempelwaarde van bijlage D, categorie 14 (2000 stuks schapen en geiten) niet wordt overschreden, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling. InzageHet besluit en bijbehorende stukken liggen na publicatie gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Sellingen. Wij vragen u hiervoor een afspraak te maken.BeroepBeroep moet binnen de termijn van terinzagelegging van het besluit worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.Als beroep is ingesteld tegen dit besluit kan, als onverwijlde spoed dat vereist, ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd. Het verzoek moet worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.InwerkingtredingDe omgevingsvergunning treedt in werking op 18 augustus 2022, tenzij voor deze datum een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt de omgevingsvergunning pas in werking nadat op dit verzoek is beslist.Voor meer informatie kunt u contact opnemen via (0599) 32 02 20 of via e-mail: gemeente@westerwolde.nl.

 

Deel dit artikel met buren en kennissen!

Redactie Nieuwsuitwesterwolde.nl

Wij houden je op de hoogte van alle bekendmakingen vanuit de gemeente.

Andere bekendmakingen