Consulent Jeugd Allround Gemeente Stadskanaal 06-05-2024

 1. Vacatures Westerwolde
 2. Consulent Jeugd Allround Gemeente Stadskanaal 06-05-2024

Werken in Westerwolde

 

Introductie vacature 

Logo van Gemeente Stadskanaal

Icoon-werkt

Icoon-leeft

Icoon-pakt

Binnen het team Centrum Jeugd, Gezin en Veiligheid (CJGV) van de gemeente Stadskanaal zoeken wij een consulent jeugd allround. Een veelzijdige functie waar je de procesregisseur en aanspreekpunt bent binnen een gezin. Ben jij SKJ geregistreerd? Heb je ervaring of affiniteit met werken met kinderen en gezinnen? En kun jij je verdiepen in enkelvoudige en complexe casuïstiek om daarna weer afstand te nemen? Dan zoeken we jou!

Het Centrum voor Jeugd, Gezin en Veiligheid (CJGV )is het centrum voor alle taken op het gebied van Jeugd, Gezin, Veiligheid en leerplicht/RMC. Het team jeugd vormt een belangrijk schakelpunt in de afweging welke flexibele en specialistische of vrij toegankelijke hulp kan worden ingezet en voor welke periode.

Consulent jeugd allround

28 uur

Wat ga je doen

Als consulent jeugd allround ben je als procesregisseur de spin in het web. Je bent het aanspreekpunt voor het gezin, de jongeren en betrokken hulpverlening. Je brengt de gezinssituaties in kaart, onderzoekt wat de zorgen zijn en wat er goed gaat. Samen met het gezin maak je een plan om de jeugdige en diens netwerk in hun kracht te zetten met als uitgangspunt het welzijn van de jeugdige. Je zoekt naar mogelijkheden en maakt een inschatting van de (on)veiligheid. Je schrijft en onderhoudt indicaties voor jeugdzorg. Hierbij werk je samen met de andere disciplines binnen het CJGV, andere teams binnen de gemeente en de (keten)partners.

 • Je behandelt aanvragen voor financiële en materiële tegemoetkomingen en verstrekkingen in het kader van de Jeugdwet.
 • Je voert gesprekken ("keukentafelgesprekken"), met als oogmerk vraagverheldering en analyse van de ondersteuningsvraag; je legt contact met de jeugdige en diens opvoeder(s), brengt de situatie van de jeugdige in beeld en signaleert bijzonderheden in/rondom jeugdige/het gezin.
 • Je neemt beslissingen en stelt beschikkingen op, ten behoeve van de in te zetten jeugdhulp, met daarin de hulpvraag, oplossingen en de beoogde doelen duidelijk weergegeven.
 • Je motiveert en ondersteunt de cliënt bij het verkennen van de mogelijkheden om gebruik te maken van eigen kracht en netwerk.
 • Je draagt zorg voor een optimale mix van oplossingen in het plan van aanpak.
 • Je betrekt en verbindt aanbieders, maatschappelijke partijen en niet-professionele ondersteuning.
 • Je organiseert en monitort de ingezette ondersteuning.
 • Je verantwoordt en registreert de geboden hulpverleningen met de behaalde resultaten.
 • Je draagt zorg voor overdracht aan de backoffice Jeugd.
 • Je draait mee in het bureaudienstrooster.
 • Je geeft informatie en advies aan cliënten over de diverse voorzieningen in het kader van de Jeugdwet en overige voorliggende voorzieningen.
 • Je draagt bij aan het behoud en de versterking van de samenwerking met ketenpartners.

Wat bieden wij

Je komt werken in een sprankelend team en het team heeft structureel ondersteuning van de gedragswetenschapper. Er zijn veel mogelijkheden om je als professional verder te ontwikkelen.
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 3014,-- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4752,-- (functieschaal 9, salarisnorm 1 april 2022) op basis van fulltime functievervulling. De gemeente Stadskanaal kent een systeem van toekenning van uitloopperiodieken waardoor je salaris bij goed functioneren kan doorgroeien naar € 5012,--. Per 1 oktober van dit jaar stijgt het salaris met 1,25%. Daarnaast biedt de gemeente Stadskanaal een Individueel Keuze Budget, dat 17,05% van het salaris bedraagt.

Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Als we beide tevreden zijn kunnen we dit daarna omzetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wat breng je mee

 • Een relevante opleiding op HBO niveau.
 • Ervaring in en kennis van het werken met jeugdigen, hun opvoeders en genoemde werkzaamheden in de Jeugdwet als consulent, dit is een vereiste .
 • Registratie in het SKJ-register, dit is een vereiste .
 • Kennis van o.a. oplossingsgericht en systeemgericht werken, Signs of Safety, hanteren van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, netwerkconferentie en werken in verschillende registratiesystemen, etc.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.
 • Zeer goede communicatieve en contactuele eigenschappen, zowel t.a.v. gesprekken met kinderen, als opvoeders, als (keten)partners, rapportage, etc.
 • Vaardig zijn in rapporteren en in het werken met verschillende regiesystemen.
 • Iemand die voldoet aan de bij de functie behorende competenties: flexibiliteit, proactief, analyseren, plannen en organiseren, methodisch werken en stressbestendig.
 • Rijbewijs B en beschikking over een auto.

Informatie

Als je vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen via het algemene nummer waarna je wordt doorverbonden met de front- en backoffice van het CJGV. Als je vragen hebt over de procedure dan kun je contact opnemen met van P&O, . De interne en externe wervingsprocedure vinden gelijktijdig plaats.

Spreekt dit je aan? Stuur dan je motivatie en cv (in Word of PDF). Solliciteren kan via de website Werken voor Groningen . Je kunt reageren tot en met 13 mei 2024. De gesprekken zullen plaats vinden op 22 mei 2024.

Consulent jeugd allround

 • Organisatie: Gemeente Stadskanaal
 • Afdeling: Centrum Jeugd, Gezin en Veiligheid
 • Dienstverband: 28 uur

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelConsulent Jeugd
Indicatie salaris (min – max]3014 – 4752
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)28 – 28
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheLandbouw/Bosbouw/Visserij
LocatieStadskanaal, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.stadskanaal.nl/vacaturesoverzicht/vacature/consulent-jeugd-allround-2

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwesterwolde.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Westerwolde en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Westerwolde: