Bestuurslid Fokkerij en Gezondheid Nederlandse Club voor Dalmatische Honden 16-05-2024

  1. Vacatures Westerwolde
  2. Bestuurslid Fokkerij en Gezondheid Nederlandse Club voor Dalmatische Honden 16-05-2024

Werken in Westerwolde

 

Introductie vacature 

Bestuurslid fokkerij en gezondheid

Kom jij het bestuur van de NCDH versterken?

Om de commissie fokkerij & gezondheid van onze rasvereniging, de Nederlandse Club van Dalmatische Honden, draaiende te kunnen houden zijn wij per direct op zoek naar een bestuurslid fokkerij & gezondheid, maar ook naar meerdere commissieleden om samen aan de slag te gaan met diverse projecten. In dit artikel vertellen we je meer over de functie- en taakomschrijvingen m.b.t. deze vacatures.

Welke rol speelt de commissie fokkerij & gezondheid?

Met name de commissie fokkerij & gezondheid is van groot belang voor onze vereniging. Zowel de bevordering van de gezondheid en het welzijn van ons ras als ook de voorkoming en bestrijding van erfelijke gebreken, zijn één van de belangrijkste aspecten die onze vereniging ten doel heeft. Om dit doel na te streven zijn vrijwilligers nodig die zich hier voor in willen zetten. Enige kennis van zaken is voor een commissie als deze wel gewenst, maar vergeet hierbij niet dat een groot deel van deze kennis gaandeweg vergaard kan worden. Door veel ervaring op te doen en de juiste instelling en passie voor ons ras te hebben, is dit zeker mogelijk.

Wanneer jij het bestuur van de NCDH wil komen versterken zul je wat van je vrije tijd in moeten willen leveren voor de toekomst van ons zo geliefde ras. Ben jij hiertoe bereid en wil jij graag aan de slag om samen met andere leden ons ras gezond(er) te houden? Dan is onderstaande vacature wellicht wat voor jou!

Als lid van het verenigingsbestuur bepaal jij mede het beleid voor de komende jaren en welke activiteiten we gaan uitvoeren. De focus voor jou als bestuurslid gezondheid ligt hierbij met name op de instandhouding en toekomst (van de gezondheid) van ons ras:

  • Je richt je voornamelijk op de voortgang en uitvoering van taken binnen de gezondheidscommissie. Je staat in nauw contact met deze commissie en bent de schakel tussen hen en het bestuur.
  • Je neemt deel aan bestuursvergaderingen en brengt daar verslag uit van hetgeen binnen de commissie is verricht.
  • Je ziet erop toe dat er goede en vertrouwensvolle samenwerkingen tussen alle betrokkenen tot stand komen.
  • Samen met de commissie zorgen jullie voor gezondheidsbevordering binnen ons ras, mede door hier gezondheidsgerelateerde projecten en onderzoeken voor op te starten. Hiervoor leg je contacten en maak je afspraken met samenwerkingspartners.
  • Je ziet erop toe dat er binnen de vereniging altijd gestreefd wordt om te staan voor het fokken van gezonde Dalmatische honden.
  • Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid binnen de rashondenwereld. Deze wereld verandert immers, wat betekent dat onze vereniging mee moet kunnen veranderen.

Om de taken uit te voeren is overleg met je mede-bestuurders en met de commissieleden nodig. Dankzij de huidige technieken kan er digitaal vergaderd worden wat reiskosten en (reis-)tijd bespaart. Tevens biedt het de mogelijkheid sneller en efficiënter met elkaar te werken. Dit maakt het plaatsnemen in het bestuur beter te combineren met alle vaak al tijdrovende bezigheden in je privéleven. Alsnog blijft het fijn om elkaar af en toe in een traditionele setting te ontmoeten om op die manier een betere verbinding met elkaar te krijgen.

Ben jij geïnteresseerd in deze vacature? Heb je hier vragen over of wil je hier graag eens verder over in gesprek? Dan komen wij graag met jou in contact om samen te kijken naar wat jij voor de vereniging zou kunnen betekenen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelTrainer
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauLagere school
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheKunst/Cultuur/Entertainment
LocatieSellingen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.ncdh.nl/vereniging/meer-informatie/vacatures/bestuurslid-fokkerij-en-gezondheid

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwesterwolde.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Westerwolde en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.