Bestuurder Het MOW | Museum Westerwolde 03-05-2024

  1. Vacatures Westerwolde
  2. Bestuurder Het MOW | Museum Westerwolde 03-05-2024

Werken in Westerwolde

 

Introductie vacature 

Museum zoekt bestuurder

Ben jij onze nieuwe secretaris?

Onze gewaardeerde secretaris, Riksta Zwart, treedt dit jaar af vanwege het volmaken van de toegestane termijn. Het museum zoekt een vervangende bestuurder.

Over het museum

Het MOW | Museum Westerwolde vind je in een van de mooiste landelijke gebieden van Groningen: Westerwolde. Het MOW ontwikkelt steeds nieuwe en verschillende programma's met aansprekende onderwerpen. In het hart hiervan vind je altijd de bijzondere kanten van de eigen regio. Het museum is opgenomen in het nationaal museumregister en werkt met een klein professioneel team en ongeveer 35 vrijwilligers aan een groeiend bereik en netwerk. Het museum houdt zowel kunst als erfgoed hoog in het vaandel. Toegankelijkheid/gastvrijheid, publieksparticipatie, samenwerken en 'blijven spelen' zijn belangrijke pijlers.

Over het bestuur

Het MOW is een stichting met een onbezoldigd, eindverantwoordelijk bestuur. Het bestuur werkt professioneel, flexibel en integer, op afstand van de organisatie. No-nonsense en humor zijn terugkerende elementen in de bestuursstijl. Voorzitter is , is Robert Berting. Directeur van het museum is Obby Veenstra. De stichting onderschrijft de Governance Code Cultuur en voert deze binnen de grenzen van een kleinere organisatie uit. Het bestuur komt meer dan vier keer per jaar bijeen, op wisselende locaties.

Wat zoeken wij?

Een passende bestuurder voor de functie secretaris, voor een periode van minimaal 4 en maximaal 8 jaar (volgens reglement). Naast affiniteit met kunst, cultuur en erfgoed, vraagt het museum: Onafhankelijkheid en integriteit, een kritisch, analytisch beoordelingsvermogen, maatschappelijke betrokkenheid en relevante netwerken, ervaring met gesubsidieerde organisaties, gevoeligheid voor politieke verhoudingen en reflectie op eigen rol, positie, invloed en gedrag. Gelet op de samenstelling van het bestuur gaat de voorkeur uit naar een vrouw.

Interesse?

Voor meer informatie kun je mailen . Voor vragen kun je terecht bij , telefoonnummer .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSecretaris
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheKunst/Cultuur/Entertainment
LocatieBellingwolde, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://hetmow.nl/museum-zoekt-bestuurder

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwesterwolde.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Westerwolde en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.